Zelfgemaakt vilten doeboek

Pinterest is zo’n bron van inspiratie. Op zoek naar een leuk zelfmaak cadeau voor mijn nichtje kwam ik quiet books tegen gemaakt van stof of vilt die voornamelijk door Amerikaanse dames worden gemaakt. De meest leuke en uitgebreide boekjes kwamen voorbij. Je kind kan zich uren vermaken met de verschillende activiteiten die in het boekje zijn verzameld. Zoals kleurtjes zoeken, kralen verschuiven, sokken zoeken, popjes aankleden en ga zo maar door. Het ene mooie voorbeeld na het andere kan je vinden. Na veel inspiratie te hebben gezien heb ik een aantal simpele voorbeelden genomen en mijn eigen variant gemaakt.

Voor bijna alles heb ik gebruik gemaakt van vilt . Het is zo’n veelzijdig materiaal met heel snel resultaat.  Je kan het lijmen of vastnaaien en het rafelt niet als je het hebt geknipt. Het leek mij ideaal voor dit project. Voor de kaft heb ik dikker vilt gebruikt dan de bladzijdes. Samen met een aantal kleurtjes heb ik dit besteld bij De Viltwinkel. Zo veel keuze in mooie kleuren en diktes in vilt van een hele mooie kwaliteit. De bladzijdes heb ik aan elkaar gelijmd met een lijmpistool. Zo zie je niet de afwerkdraadjes zitten. Want sommige dingen heb ik gelijmd en extra vastgezet met draad voor stevigheid.

Ik vond het geweldig om te maken en om het uiteindelijke resultaat te zien. Mijn nichtje is er heel erg blij mee en het moest zelfs mee naar bed ;-).

Posted in DIY