Stijlvol opruimen in huis

De zon schijnt, de zomertijd is ingegaan en ik merk dat mensen om mij heen de kriebels krijgen om hun huis op te ruimen en schoon te maken. Hier in huis ben ik al een tijdje bezig om al onze spullen in toom te houden en netjes een plek te geven. Met twee kinderen in huis en heel wat hobby’s hebben we door de jaren heen aardig wat verzameld. Het was een flink uitzoek werkje, maar we zijn aardig opgeschoten en ik ben blij dat knutselspullen een vast plekje hebben zodat het zo kan worden gepakt, ook door de kinderen. Hierdoor kijk ik altijd op internet rond voor leuke en handige ideeën om spullen mooi op te bergen. Nu heb ik een aantal ideeën voor jullie verzameld, van grote opbergers tot kleine of leuke zelfgemaakte opbergers. Laat je inspireren en ga aan de slag.

Een mandje voor al je kleine stukjes stof, waar de kinderen nog leuke kunstwerkjes van kunnen maken. Handig gelabeld met een mini krijtbordje vastgehouden met een mini knijper. Bron: A small snippet 

Het opruimen van lintjes en band is heel handig opgelost door ijsstokjes te gebruiken en in een glazen pot te bewaren. Dit maakt het heel overzichtelijk en ziet er mooi uit.
Bron: A small snippet 

Niet iedereen heeft plek in huis voor een hobby kamer. Dan is dit ook een mooi oplossing en toepasbaar voor knutselspullen, maar zou ook goed kunnen in de keuken.
Bron: Hi sugarplum 

Naast je bed kan je ook gebruik maken van een iets groter kastje zoals hier is gedaan. Heel stijlvol aangekleed met accessoires, maar ook boeken en extra kussens en een plaid. In de link vind je nog 2 leuke ideeën van de dame die dit heeft bedacht met een simpel Ikea kastje.
Bron: The every girl

Dit is een andere inventieve manier voor een “nachtkasje”. Er is een gaatjesbord (pegbord) achter het kastje gehangen voor extra opbergruimte zoals sierraden en sjaals. Door het een kleur te geven wordt het wat spannender. Hang er ook wat accessoires bij voor een mooi geheel.
Bron: Better Homes and Gardens

Wie zin heeft om te knutselen is dit een mooie simpele oplossing voor bijvoorbeeld in de hal of een leeg stukje muur in de woonkamer of studeerkamer.
Bron: iTutorial

Wie een liefde heeft voor mooi schoenen en ze graag op een mooie manier wil neerzetten is het een slim idee om een vitrinekast te gebruiken. Door de deuren blijf het vrij stofvrij, maar je kan ze nog wel zien. De achterwand is in een lichte kleur geschilderd en de buitenkant donker. Hierdoor komen de schoenen mooi tot hun recht.
Bron: who what wear

 

Een handige en ruimtebesparende manier van een garderobekast. Bouw om de deur heen om alle ruimte te benutten.
Bron: Finn

Kindertekeningen is altijd iets waar ik blij van word, maar wat doe ik ermee. Op de koelkast hangen vind ik (persoonlijk) rommelig ogen, maar wat doen we er dan mee. Dit is een mooie simpele en handige oplossing. Je kan ze makkelijk vervangen en alle maten tekeningen kun je hier kwijt. Haal een paar mooie planken bij de bouwmarkt met wat ijzerdraad en schroefogen en ga aan de slag.
Bron: craving some creativity

Dit broodrek is hier gebruikt als servieskast. Hij is niet te groot en verrijdbaar. Een mooie stoer, maar neutrale aanwinst voor je interieur.
Bron: My scandinavian home