Wanddecoratie, anders dan anders

Ik werd geïnspireerd door het eerste voorbeeld van wanddecoratie, anders dan anders. Hierdoor ging ik kijken naar andere leuke ideeën die je kan gebruiken om muren op te vrolijken of meer sfeer te geven. Met foto’s kan je ook veel kanten op, maar niet iedereen houdt daarvan of misschien wil je juist iets anders. Het zijn uiteindelijk allemaal DIY projecten geworden die ik heb gevonden. Ik moet maar weer snel een DIY dag plannen om een van deze wanddecoraties te maken. Het zijn leuke simpele, stoere, zachte en artistieke ideeën die aan te passen zijn naar je eigen smaak door kleuren te veranderen. Ik ben benieuwd welk idee jullie aanspreekt.

 

Bron: Ollie Ella

Ze hebben een wollen vloerkleed opgehangen in de nis. De ruimte is voornamelijk wit en door te werken met verschillende texturen zoals het wollige langharige vloerkleed, de leren stoel en het wandkleed geef je sfeer aan een lichte ruimte. Zo bij de wieg lijkt het net een grote zon op de muur.

 

Bron: Life on Virginia street

Deze dame laat zien hoe je een design geïnspireerd schilderij heel goed zelf kan maken. Waan jezelf een kunstenaar en volg de duidelijke beschrijving van Sarah, in je eigen kleurcombinaties, dan heb jij binnenkort ook zo’n mooi kunstwerk in je huiskamer hangen.

Bron: The Caldwell project

Dan toch stiekem een voorbeeld om foto’s op een andere manier op te hangen. Maar ik vind dit zo’n leuke en bijzondere manier dat ik hem er toch tussen heb gezet.

Bron: Ruffled

Macrameeën zie je veel op het internet en in de woonbladen, voornamelijk voor planthangers. Maar je kan er ook wanddecoratie van maken. Er zijn veel meer variaties dan deze, deze is simpel maar toch effectief door de lengte.

 

Bron: Sugar & Cloth

Wat wordt ik toch vrolijk van dit geheel. Het zijn best veel bollen, maar je kan dit zo klein en groot maken als je zelf wilt. Laat je kinderen of vriendinnen helpen met bolletjes maken. En maak er meteen 1 voor elk seizoen om te wisselen.

  

Bron: Jampaper

Deze wil ik graag maken voor in het trapgat naar boven, golvend in een slinger naar boven. Of zoals hier 1 grote voor boven je bank. Een mooi 3d kunstwerk waarvan niemand zal raden dat je die zelf hebt gemaakt.

Bron: Washitapecrafts

Vind je het leuk om inspirerende en mooie plaatjes op te hangen, maar je wilt geen gaten in je muur maken en je wilt regelmatig van plaatjes wisselen. Dan is dit een mooi en origineel idee. Maak “fotolijstjes” van washitape.