Styling van mijn eigen slaapkamer

Al een hele tijd kijk ik er tegenop om onze slaapkamer aan te pakken. Het is wel heel erg nodig nadat wij flink last hebben gehad van lekkage. Hierdoor valt de granol naar beneden en zitten er donkere vlekken in de hoeken. Wel zijn we er eindelijk achter gekomen waar het vandaan kwam. Dat was nog een flink uitzoek werkje. Alleen met een bepaalde windrichting met flinke regen kwamen we erachter of de reparatie had gewerkt. Nu hebben we ons hele dakterras opnieuw laten bekleden, want daar zaten toch wel een aantal scheuren in.

Ondertussen heeft onze slaapkamer een uitbreiding ondergaan. We hebben een deel van een inloopkast erbij getrokken. Hierdoor kreeg ik meer ruimte om ook een knutselhoek te creëren. De slaapkamer gaat over de hele breedte van het huis en heeft een stukje erbij, dus een L-vorm gekregen. Als je binnenkomt is nu links mijn knutselhoek en rechts staat ons bed met om de hoek een grote inloopkast. Daar moet nog heel veel gebeuren door leidingen die daar lopen. De vloer moet daar verhoogt, het plafond verlaagd en alles moet opnieuw gestuukt worden. Over de hele breedte van de kamer is een raampartij. Dit maakt het niet handig om in te delen en zitten we vast aan één indeling. Alleen nu kijken we vanuit ons bed tegen al de knutselspullen aan. Die zijn op zich wel opgeborgen, maar ja er liggen vaak nog wel spullen op tafel enzovoort. Niet zo’n mooi uitzicht. Wat moet ik daar nu mee? Ga ik een gordijn ophangen of een smalle kast neerzetten? Geef ik het knutsel gedeelte een andere kleur? Wil ik het slaapgedeelte rustig en licht houden of juist donker en geborgen? Veel keuzes en het lukte mij niet om een beslissing te nemen. Maar ik wil wel graag aan de slag. Dan maar als een echte opdracht de boel aanpakken. Ik heb een map aangemaakt in Pinterest en ideeën verzameld voor scheidingswanden in een slaapkamer en sfeerbeelden. Het leek mij leuk om te laten zien wat ik tegen kwam en welke mijn voorkeur hebben.

Verschillende scheidingswanden die mij aanspraken waren de volgende. De eerste vind ik heel erg leuk, maar wellicht wat onrustig voor direct aan het voeteneind. Het gordijn is erg mooi, maar is toch te doorzichtig en midden in mijn kamer vind ik toch wat raar ogen. Het plafond is niet hoog dan heb ik liever niet iets extra’s eraan hangen die het optisch omlaag trekt. Het idee van die open kast sprak mij meteen aan. De kleur vind ik mooi, maar niet voor wat ik voor ogen heb. En hij zou minder diep moeten worden. Maar zo heb ik aan het slaapgedeelte een vlakke wand voor een mooie print of behang en aan de andere kant ruimte voor wat mooie spullen en kleding die al een keer zijn gedragen (die normaal op een stoel en de grond belanden). De houten scheidingswanden zijn ook heel mooi, maar die vind ik te aanwezig voor de ruimte. Dus dat is beslissing één genomen.

Een volgend dilemma die ik heb is de kleurstelling voor het slaap gedeelte. Hieronder verschillende sferen die ik heb verzameld. Het viel mij op dat het ik bij de lichtere sferen vooral op de zachtroze en nude kleuren val en de algemene sfeer door toevoeging van kunstwerken, plaids en leuke nachtkastjes. Maar waar ik een blij gevoel van krijg is toch wel die donkere wand achter het bed. Dat geeft een heerlijk geborgen en warm gevoel, met de toevoeging van zachtroze wordt dat iets verzacht. Op het laatste plaatje komt dat heel mooi samen. Helemaal toen ik erachter kwam dat ik die ook 3x heb bewaard. Dat is de tweede beslissing genomen.

De grote raampartij is op zich fijn door al het licht dat je hebt. Maar ik vind het zeer onhandig en ik weet niet goed wat daarmee te doen. Ik word min of meer gedwongen om er dan maar een feature van te maken. Het raam zit vrij hoog en heeft een zeer smalle vensterbank. Als ik plaatjes zie van houten kozijnen vind ik dat altijd zo mooi. Dus waarom niet helemaal rondom bekleden met hout. Toevallig zei mijn vader (hij is aannemer) hetzelfde dus dat gaat hem ook gewoon worden. Beslissing drie genomen.

De laatste grote beslissing is tegen wat voor schilderij ik wil aankijken bij het wakker worden. Een natuurlandschap waarbij je weg kan dromen wat er verderop zal zijn, een diepte met wat mensen erop, wat gaan ze doen. Dat leek mij leuk. Nu komt hij direct aan ons voeteneind dus het moet niet iets zijn wat te veel op je af komt of te groot is. Het fotobehang met wolken erop vind ik heel erg mooi, maar voor mijn idee ben ik daar snel op uit gekeken. Daar zijn geen nieuwe dingen te ontdekken. Je ziet regelmatig op tv schilderijen van oude Nederlandse meester-schilders uitvergroot en dat spreekt mij erg aan. Maar dan liever een die ik nog niet vaak heb gezien en dat is een schilderij van Hendrik Voogd. Dat is het laatste plaatje hieronder. Een mooi weids uitzicht met een ondergaande (of opgaande) zon. Wat mensen die ergens naar wijzen, je kan je fantasie hier laten gaan wat er achter de bomen zou kunnen liggen. Er valt er veel te zien en te ontdekken. Nu uitzoeken of ik die op een doek afgedrukt krijg.


Zo zie je maar dat ook ik moeite kan hebben met keuzes maken. Vooral als je veel leuk vindt en veel ziet. Maar door plaatjes te verzamelen kan je zien waar je grootste voorkeur naar uit gaat. Er zullen uitschieters tussen zitten die er niet op lijken, maar kijk dan waarom ze je toch aanspreken. Is het de sfeer of het gebruik van accessoires? Als je voldoende hebt verzameld, maak dan een beslissing welke kant je op wilt gaan en ga daarvoor. Laat je niet afleiden door andere dingen die je leuk vindt. Die kan je eventueel nog in andere ruimtes in huis toepassen.

Nu is het voor mij zaak om te kijken wanneer we dit tot uitvoering kunnen brengen. Zou het nog lukken voor de zomervakantie? We zullen zien, ik ben wel blij dat ik meer richting heb met welke sfeer ik neer wil zetten. Ik kan wel dingen gaan voorbereiden en uitzoeken. En ja, manlief heeft deze blog eerst gelezen voordat hij live ging en heeft geen opmerkingen (gelukkig).