Unieke items in je huis

Een leuk lees- en hangbankje, als onderdeel van een lang wandmeubel, was de wens van een klant van mij. Ik kon hier, afgelopen week, weer een stukje van afronden. Het matraskussen voor het bankje naast het keukenblok. Dit is nu een fijne plek voor de kinderen om te zitten met een boekje of een I-pad of met een verjaardag kan je nog meer visite kwijt. Het is niet mijn dagelijkse werk om kussens te naaien, maar met hulp van mijn moeder is het goed gelukt. Het was even uitzoeken hoe we dit het beste konden doen doen, want hij is 2.40 m. lang en we wilde mooie strakke hoeken hebben. Na wat you-tube filmpjes hadden we door hoe we het kussen het beste konden maken. Aan de onderkant hebben we een envelop sluiting gemaakt met klittenband zodat hij ook in de wasmachine kan. Het resultaat is een mooi strak geheel net zoals het wandmeubel zelf. Boven het bankje komt nog een houten wandpaneel wat het geheel nog meer afmaakt. Dat is voor ons volgende en laatste bezoek. Dan worden ook de schuifdeuren afgemaakt voor het trapgat en de trapkast.

Het wandmeubel zelf is gemaakt van kastjes van de Ikea Bestå serie. Om er een geheel van te maken is er een paneel over de kastjes gemonteerd. Op deze manier kan je op een simpele en kostenbesparende manier iets unieks creëren. Dit bracht mij op het idee om nog een aantal voorbeelden te laten zien met meubels van Ikea in je interieur waarbij je niet meteen ziet dat het een goedkope oplossing is voor iets moois en unieks. Deze vind je hieronder na de foto van mijn klant.

Bron: Decorpad

De Ikea Docksta tafel gecombineerd met de klassieke Wishbone chair van Hans J. Wegner in een modern en eigentijds interieur.

Bron: Ikea

Dit ruimtebesparende hoofdbord is gemaakt met behulp van de Mosslanda schilderijplank. Heel inventief vind ik zelf. Mooi om het in de kleur van de muur te schilderen.

Bron: My domaine

Dit is een basic witte keuken van Ikea. Om hier een unieke keuken van te maken hebben ze de handgrepen vervangen door leren lussen. Ze hebben planken met koperen pijpen op de wand gemonteerd. De plint is vervangen door een zwarte variant en door het toevoegen van bijzondere accessoires wordt het een mooi, eigen en uniek geheel.

Bron: The style files

Met de Ivar kast grenen is deze leuke dressoir gemaakt. Met behulp van washi tape is er een patroon aangebracht. Zet er leuke pootjes onder om het geheel af te maken en klaar is je unieke meubelstuk. Leuke pootjes kan je onder andere vinden bij Superfront.

Bron: Bright Green Door

Deze dame heeft een fijne en knusse leeshoek gecreëerd op de overloop met 2 Hemnes boekenkasten. Deze heeft ze op een plateau gemonteerd waartussen een matras is gelegd met lekker veel kussens en plaids. Mooie posters en persoonlijke spullen maken het nog gezelliger.

Bron: The key item

Deze stoel ziet er super leuk uit met die gouden poten en zachte zitting, heel vrouwelijk. De stoel die voor deze DIY is gebruikt kan ik niet terug vinden, maar naar mijn idee kan hier elke stoel met metalen poten voor worden gebruikt zoals de Leifarne eetkamerstoel of de Tobias eetkamerstoel.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om verder te kijken dan wat er standaard te koop is bij  goedkopere meubelwinkels. Deze meubels kan je vaak op een simpele en leuke manier uniek maken voor jouw huis en inrichting. Zoals op de site van Superfront kan je deurtjes, handgrepen en pootjes bestellen om je Ikea aankoop persoonlijk en uniek te maken. Ik krijg niet betaald voor deze reclame, maar ik wil graag laten zien dat je je huis persoonlijk en uniek kunt maken zonder dure design spullen. Daarmee bedoel ik niet dat het het niet waard is om design te kopen, maar het is niet voor ieder budget en hiermee kom je ook een heel eind.